Wat als de tuning gewist is na bezoek aan de dealer ?

Als de tuning na een dealer-update gewist is schrijven we gratis een nieuw programma op de nieuwe update. (Wij plaatsen dus niet de oude software terug.) Bij auto’s die voorzien zijn van tuning-protectie vragen wij 50,- euro voor het meerwerk.

Extra zekerheid.

Optioneel is het mogelijk om bij Orange Chiptuning een motorgarantie verzekering af te sluiten. Dit doen wij in samenwerking met NSA garantie. NSA is een verzekeringsmaatschapij die zich bezig houdt met het verzekeren van voertuigen na chiptuning.

Is chiptuning slecht ?

Nee, Wij stellen de motor zo af dat de motor en aandrijflijn niet mechanisch en thermisch worden overbelast. Wij houden rekening met de conditie van het aangeboden voertuig. En ook de uitlaatgasemissie valt na onze tuning niet buiten de wettelijke norm.

Plaatsen jullie een powerbox ?

Nee, Wij leveren en monteren geen powerbox omdat wij stellen dat de kwaliteit van een professionele chiptuning niet vervangen kan worden door beïnvloeding van een klein aantal signalen. Bij een professionele chiptuning worden de kenvelden op maat aangepast om tot een optimaal resultaat te komen.

Waarom kiest ik voor Orange Chiptuning ?

Orange Chiptuning heeft op basis van eigen ervaring en met uitgebreide kennismaking van verschillende chiptuning ontwikkelaars een perfecte chiptuningset op de markt gezet. Al onze tuningen zijn ontwikkeld op een 4×4 vermogensbank en daarna uitvoerig getest op de weg. Hierbij is rekening gehouden met de maximale belasting van de motor en de aandrijflijn. 

Uit eigen ervaring weten wij dat er veel goedkope tuningsbedrijven zijn die niets aan ontwikkeling (kunnen) doen omdat zij daar A: Niet de middelen toe hebben en/of 

B: Niet de juiste opleiding voor hebben gehad. Zij verhogen een aantal kenvelden zoals de turbodruk, brandstofmap, koppelbegrenzer, brandstofdruk zonder dit op een testbank na te meten. Hierdoor kan nooit een ideale afstelling van de motor worden bereikt en bestaat de kans op motorschade. Wij noemen dit de Picasso manier. Chiptunen op de gok.

Stijgt het verbruik ?

Bij een ongewijzigde rijstijl zal het verbruik zelfs dalen, omdat er na tuning efficiënter met de brandstof wordt omgegaan.